Over mij

Mijn foto
Pikine, Dakar, Senegal
Ik ben Lise, 21 jaar en studente orthopedagogie. Ik zal voor 4 maanden in Senegal stage lopen bij het project TFC, meer info: http://tfcexcelsior.org/

maandag 30 januari 2012

Lalalaa

Vandaag stond er ’s morgens een vergadering op het programma, ze begon uiteindelijk redelijk tegen de middag. We zaten samen met Omar Diallo, de verantwoordelijke van het socio-educatieve deel, hij heeft ons dan uitgelegd hoe de huiswerkbegeleiding min of meer in mekaar zit en de gezinsbegeleiding. Hij gaf ook uitleg over hoe de kinderen en de gezinnen betrokken worden in TFC. We kwamen ook te weten voor wie de huiswerkbegeleiding eigenlijk specifiek bestaat: voor kinderen die door omstandigheden thuis hun huiswerk niet kunnen maken of daar op school de mogelijkheid niet voor krijgen. Het zit ook zo dat elk kind dat voetbalt voor TFC, ook echt naar school moet gaan, sommige kinderen zijn opnieuw begonnen met school om mee te mogen voetballen. 

Ik heb eergisteren trouwens ook mijn Senegalese naam gekregen :) Enchantée, je suis Astou Djong :) Maar ik stel me voorlopig wel nog voor als Lise, wat wel vaak uitdraait in Lies, Elise, Celies of Lisa. Maar dat ligt dan vaak aan mijn foute nadrukken op de letters, dus daar let ik vanaf nu wel op.  

Het eten wordt nu bijna opgediend, jeej! Eindelijk middageten :D rijst met vis, njamnjam! :)

Later meer! (en hopelijk ook eens foto's!)
Doeeei

zaterdag 28 januari 2012

Dag twee in Senegal

Bonsoir tout le monde!

Super fijn om al reacties te zien op mijn blog! Het lukt precies toch :) 
Dag twee verliep ook heel goed, ze hebben ons al wat van het 'tijdsprincipe' in Senegal laten voelen. Zeggen dat ze om 10u30 komen en er tegen 12uur uiteindelijk doorkomen :p Wel grappig dat we daar effectief intrapten. Maar hier geldt dus: doe uw ding en als iemand u zoekt, bellen ze u wel. 

Ons gastgezin valt ook heel goed mee, je merkt wel dat ze halfwesters zijn, ze zijn tot nu toe het enige gezin dat hun voordeur regelmatig op slot doet. In meer traditionele gezinnen, waar we al langs gingen, was het allemaal veel opener. Ze staan er hier ook wel sterk op dat je Wolof leert. Maar verder dan salamalecum (goeiendag), nagladev (hoe gaat het), goed (magnifireque), djeredef (dank u) kom ik voorlopig nog niet :p Maar dat komt allemaal wel, beetje bij beetje :)

Mijn eerste twee muggenbeten zijn ook een feit! :p In Pikine, waar wij wonen hebben we geen muggennet, dat was volgens Mousa, de man van ons gastgezin niet nodig. Toch had ik me ingesprayed, maar kheb er toch twee, ach ja :) Hier in Mariste zijn de muggen wel veel feller, doordat er een meer dichtbij is.

Maar goed, ik ga mijn laptop doorgeven aan Gina, zij gaat even skypen met de broer.

Later meer,
Liefs!


vrijdag 27 januari 2012

Eerste dag in Senegal

Dag liefste volgertjes!

Jaja, ik ben gearriveerd in Senegal, na een redelijk vermoeiende vlucht.. De eerste uren gingen nog vlot, maar die laatste twee uur wogen toch wel vrij zwaar. Al hebben we al redelijk wat Senegal 'geproefd' op het vliegtuig dat voorlaatste uur. Gina en ik waren op kaart aan 't spelen, toen er een kindje van drie, vier jaar mee kwam kijken en de kaarten vastnam. Hij begreep geen Frans

woensdag 25 januari 2012

Vertrekkensklaar

De valiezen zijn gepakt, het afscheid is genomen en 't zomerse gevoel is aanwezig - klaar dus! :)
Het was wel wat wikken en wegen met de valiezen en ze vaak nog eens openen.. oei dit en dat moet er nog in, ging wel vaker door mijn hoofd. Maar nu, om 20u50 's avonds is alles in orde en binnen 24uur zit ik nu in Senegal. Gek hé? Vanaf dan is het grote avontuur pas écht begonnen.

Al is het allemaal wel al een avontuur geweest hoor.. De voorbereidingen waren niet altijd even eenvoudig, maar ik ben zooo blij dat ik dat allemaal doorstaan heb, echt waar. Oké, het afscheid is echt een verschrikkelijk groot nadeel, maar ik zeg tot ziens tegen iedereen en zeker geen vaarwel. En wat is nu die vier maand van een heel mensenleven? Van een eeuwige vriendschap, familiale band of liefdesrelatie? Niks he :) Dus dat is een nadeel, maar het zal de band zeker niet minder sterk maken en in juni ga ik goed feesten :) mijn verjaardag vieren die eigenlijk over 17 dagen al valt.. Dan maar 21 jaar en vier maand he :p

Veel liefs,
Lise

donderdag 5 januari 2012